Aankoopgids voor een Matras

Het aanschaffen van een matras is belangrijk. Zonder het juiste matras kunt u zo rug- en nekklachten krijgen. Bij Dekbedspecialist.nl willen wij dit niet! Daarom hebben wij een uitgebreide aankoopgids voor u geschreven.

Onderwerpen

Onderwerpen

1. Belangrijke aspecten vóór de aankoop van een matras

Belangrijke aspecten vóór de aankoop van een matras

Voor de aanschaf van uw matras moet u op enkele belangrijke aspecten letten. Deze aspecten die vóór de aankoop belangrijk zijn hebben wij voor u op een rijtje gezet.

1.1 Materiaal van het matras

Elk matras heeft andere materialen en bestaat uit verschillende types. Hieronder is een lijstje van alle type matrassen die wij verkopen.

Pocketvering

Pocketveren zijn springveren van metaal gemaakt. Deze zitten verpakt in een textiele zakjes. Een matras kan uit tientallen of wel honderden pocketveren bestaan. Af en toe meerdere lagen op elkaar. Door een verschillende opbouw in pocketveren kan het matras comfortabel zijn doordat het goed verdeeld is. Op deze manier worden bepaalde onderdelen van het lichaam wel ondersteund en sommige niet.

Koudschuim

Koudschuim (oftewel; High Resilience-schuim (HR)) is een type schuim wat voor veerkracht zorgt. Dit komt namelijk doordat de celstructuur open is en daardoor goed veert. Koudschuim is dus veruit het meest gebruikt in matrassen en ook een aan te raden schuim. Dit komt omdat koudschuim uitstekend combineert met andere matrasvullingen. Koudschuim is er in veel verschillende kwaliteiten. Er wordt zelfs veel mee geëxperimenteerd door middel van het toevoegen van andere materialen. De eigenschappen, kwaliteiten en prijzen zijn dus erg verschillend bij koudschuim.

Traagschuim

Traagschuim staat ook wel bekend als memory foam, geheugenschuim en visco-elastisch schuim. Het reageert op lichaamswarmte en past zich daardoor perfect aan naar de contouren van je lichaam. Hierdoor voel je dus geen drukpunten in traagschuim. Voor bedlegerige mensen is dit dus een heel fijn matras.

1.2 Grootte van het matras

Voor je matras heb je veel keuzes. Voor een 2-persoonsbed kun je bijvoorbeeld 2 1-persoonsmatrassen kopen of juist een 2-persoonsmatras. Maar wat is nu de beste keuze?

1 persoonsmatras

Een 1 persoonsmatras kun je het beste kiezen bij een 1 persoons lattenbodem. Hiervoor zijn de afmetingen 70×200, 80×200 en 90×200 cm geschikt.

2 persoonsmatras

Een 2 persoonsmatras kun je het beste kiezen bij een 2 persoons lattenbodem. Hiervoor zijn de afmetingen 160×200 en 180×200 cm geschikt.

Twijfelaar

Eventueel kan een twijfelaar ook nog gekocht worden. Deze past bij beide lattenbodems. De afmeting voor een twijfelaar matras is 140×200 cm.

1.3 Materiaal van de tijk

Het materiaal van de tijk is ook een belangrijk aspect. Kijk bijvoorbeeld naar of deze wel anti-allergisch is als je niet tegen stof kan. De stof die het meest wordt gebruikt in de tijk is katoen. Dit komt omdat:

  • Katoen sterker wordt, als het vochtiger wordt
  • Het is een makkelijk te verwerken stof
  • Het is vriendelijk voor de huid

Bestaat de tijk niet uit katoen, dan bestaat deze meestal uit cellulose stoffen. Deze kunnen namelijk het kussen een luxer uiterlijk geven maar dat betekend niet dat het praktischer is dan katoen.

2. Anti-allergisch

Anti-allergisch

Of het kussen anti-allergisch is ligt voornamelijk aan de tijk. De meeste kussens zijn van nature al anti-allergisch, zolang er maar een katoenen tijk omheen zit. Soms zit er namelijk een tijk omheen van cellulose stoffen, dit kan voor allergieën zorgen. Let dus goed op of uw kussen wel tegen allergieën bestend is, mocht u een allergie zoals huisstofmijt hebben.

3. De hardheid van het matras

De hardheid van het matras

Dit is dus een belangrijk punt. De hardheid van je matras is namelijk erg belangrijk. Of je nu een zacht, medium of hard matras nodig hebt, wij hebben een grafiek gemaakt waar alle informatie is af te lezen over de ideale hardheid van jouw matras. Deze grafiek is gebaseerd op je eigen ligoppervlak. Hoe kleiner en zwaarder je als persoon bent, hoe kleiner het ligoppervlak is. Hoe langer en breder je bent, hoe groter het ligoppervlak.

4. De prijs van het matras

De prijs van het matras

Een matras kom je tegen in veel verschillende prijsklassen, maar hoe kun je nou de kwaliteit van een goed matras bepalen. Dat is vaak afhankelijk van het type schuim dat er gebruikt wordt of de kwaliteit van de pocketveren.

In boxsprings is er ook een groot verschil in prijsklassen. Let daarom ook altijd goed op de materialen die gebruikt worden. Daarom raden wij een boxspring van Vitality Pur aan dat in prijs kwaliteit verhouding erg goed is.

Bekijk de Vitality Pur Boxspring ->

Conclusie

Conclusie

Wat voor matras u wilt ligt dus aan de aspecten behandeld in deze aankoopgids. Slaapt u alleen? Ga dan voor een 1-persoons matras. Slaapt u samen? Ga dan voor een 2-persoons matras of een twijfelaar. Ben u allergisch voor sommige stoffen? Let dan op of het matras antiallergische stoffen bevat. Heeft u liever een zacht matras? Let dan op uw gewicht, zowel als voor een hard matras. Voor de prijs kunt u dus beter opletten wat voor matras u daadwerkelijk nodig heeft, en hier zit zijn eigen prijsmarge aan vast!

Kortom, let dus op al deze aspecten, en hierdoor kunt u de beste aankoop doen! Mocht u dus nog enige vragen hebben kan u deze stellen bij onze klantenservice of contactpagina. Wij zullen uw vragen zo spoedig mogelijk in behandeling nemen.

Bekijk ons assortiment matrassen ->