Babymatras

Op zoek naar een babymatras voor je kleintje? Wij hebben een ruim assortiment voor u klaar staan. Wij raadden u aan om te beginnen met een ledikant als uw kind nog in de beginfase van zijn/haar leven zit. Zorg wel dat uw baby op zijn rug slaapt, want op de zijkant van het hoofdje kan schadelijk zijn. Dit komt dus omdat in de beginfasen de schedel nog groeit en dus niet volhard is. Let hier daarom dus ook op. Let bij het kopen van een matras vooral op de volgende aspecten: goede ondersteuning, ventilatie, dikte, goed schoon te maken en veilig.

Kindermatras

Voor de ontwikkeling van een kind is een goede nachtrust, en dus een goed kindermatras, niet te missen. Een goed matras is namelijk nog belangrijker voor een kind dan het voor een volwassene is. Kleine kinderen brengen immers veel meer uren in bed door dan volwassenen. Een pasgeboren baby slaapt namelijk meer dan 20 uur op een dag! Naarmate het kind ouder wordt heeft het dus steeds minder slaap nodig maar nog altijd zo’n 12 uur per dag, tot ze 10 jaar oud zijn.

Peutermatras

Het verschil tussen een peutermatras en een matras voor een volwassene is dat een peutermatras geen zones mag hebben. Een kind kan volkomen verkeerd liggen in deze zones als het zijn/haar eerste eenpersoonsmatras is. Daarom is het beter om voor een kind een matras te kiezen dat dan dus ook geen zones heeft. Pas als een kind een jaar of 12 is, is hij/zij lang genoeg om de zones in het matras ook daadwerkelijk te gebruiken.

Matras babybed

Een matras op een babybed is het beste om als ledikant te nemen. Een baby heeft namelijk nog niet echt een matras nodig maar wel iets stevigs om op te liggen. Dit is belangrijk omdat een baby extreem veel per dag slaapt en dit dus ook goed moet doen. Daarom bieden wij u bij dekbedspecialist.nl een assortiment babymatras aan die geschikt zijn voor uw kleintje. Kijk dus gerust rond in ons assortiment.