Ganzendons dekbed

Ganzendons is de duurdere versie van dons. Een ganzendons dekbed is gevuld met dikke dons vlokken. Ganzendons staat ook bekend om de hoge vochtopname door de structuur die erin zit. Ganzendons komt vaak van oudere en grotere vogels waardoor het duurzaam en veerkrachtig is. Dekbedden van ganzendons zijn over het algemeen comfortabeler omdat ze licht zijn.

Eendendons dekbed

Een eendendons dekbed is de goedkopere versie van de donzen dekbedden. Een eendendons dekbed is namelijk van lagere klasse dan een ganzendons dekbed. Het voordeel is echter wel dat er meer eendendons beschikbaar is, waardoor het relatief goedkoper is ten opzichte van ganzendons. Houdt wel in gedachte dat een dekbed van eendendons niet altijd slechter is dan ganzendons! Een goed dekbed van eendendons met een hoge vulkracht is beter dan een ganzendons dekbed met een lage vulkracht.

Het beste donzen dekbed

Welke dekbed jij wilt ligt natuurlijk aan jou. Voor een goedkoop dekbed kan je het beste voor eendendons gaan, en voor wat meer geld kan je beter voor ganzendons gaan. Wel is het slim om een 4 seizoenen dekbed te nemen omdat deze het hele jaar mee gaan en van goede kwaliteit zijn. In onze webshop hebben wij alle soorten dekbedden die voor jou geschikt zijn.